"We doen het samen!"

"We doen het samen!"

"We doen het samen!"

Algemene informatie over bevallen

Bevallen

Heb je geen medische indicatie, dan mag je in Nederland zelf bepalen waar je wilt bevallen. Dat kan dus thuis zijn, maar ook in het ziekenhuis met je eigen verloskundige. Soms is er een medische reden waarom je toch naar het ziekenhuis moet. De zorgprofessionals van Annature hebben gedurende je zwangerschap continu overleg met elkaar. Samen met jou en je partner kijken zij naar wat jullie willen en wat medisch gezien verantwoord is.

Het kan goed zijn dat jij en je partner zelf wensen hebben met betrekking tot de bevalling. Zaken waarvan jullie het belangrijk vinden dat alle zorgverleners hiervan op de hoogte zijn. Deze wensen kun je vastleggen in een geboorteplan. Zo weet iedereen die voor jou zorgt, wat jullie belangrijk vinden en waar wij dus rekening mee moeten houden.

Op de website www.deverloskundige.nl vind je informatie over zwanger worden, een geboorteplan, zwanger zijn, bevallen, als je net bevallen bent, enz. 

Een spannende tijd breekt aan. Je gaat binnenkort bevallen en je wilt je hier zo goed mogelijk op voorbereiden. Als je een medische indicatie hebt, beval je in het ziekenhuis. Een medische indicatie betekent dat je tijdens de bevalling speciale zorg nodig hebt. Vaak ben je dan tijdens je zwangerschap al begeleid door een gynaecoloog.

Op de website van het Amphia vind je informatie over de verloskamers, wie je wanneer belt en over de bevalling. 

Als het nodig is, kunnen jullie als ouders samen met je pasgeboren baby verblijven op de Gezinssuites. Je verblijft in een suite, welke van alle gemakken zijn voorzien. We werken hier volgens het principe Family Integrated Care. Dit houdt in dat we van jullie als ouders verwachten dat je meewerkt aan de zorg van jullie baby. We betrekken jullie dan ook op allerlei manieren bij de zorg van jullie baby. Allemaal om te zorgen dat jullie zelf zo goed mogelijk voor jullie baby kunnen zorgen en dat jullie vol zelfvertrouwen samen naar huis gaan

Op onze pagina Voorlichtingsfilms hebben we verschillende informatie filmpjes om rustig door te nemen. Zodat jullie je goed voor kunnen bereiden op de zwangerschap en de bevalling. Neem hier zeker een kijkje! 

Scroll naar boven