"We doen het samen!"

"We doen het samen!"

"We doen het samen!"

Borstvoeding

Borstvoeding

Na de geboorte heeft jouw kind het eerste halfjaar melkvoeding nodig. Dit kan borst- of flesvoeding zijn. Dit bepaal je zelf. Borstvoeding is wel de meest natuurlijke en complete voeding. Het bijzondere hieraan is dat de samenstelling zich voortdurend aanpast aan de behoefte van je baby.

Borstvoeding bevat alle voedingsstoffen die de baby nodig heeft om te groeien, weerstand op te bouwen en zich goed te ontwikkelen. Ook bevat moedermelk antistoffen die de baby op korte en lange termijn beschermen tegen infecties.

Bij kinderen met een erfelijke aanleg voor allergische aandoeningen heeft borstvoeding een beschermende werking. Bovendien stimuleert het drinken aan de borst de ontwikkeling van de kaak- en mondspieren. Borstvoeding is goed voor de moeder-kindrelatie.

Na de geboorte krijg je tijd voor de eerste kennismaking met jouw baby. Huid-op-huidcontact in het eerste uur wordt aanbevolen. Tijdens dit contact kan ook de eerste borstvoeding plaatsvinden. De baby mag dag en nacht bij je blijven.

Scroll naar boven