"We doen het samen!"

"We doen het samen!"

"We doen het samen!"

Op deze pagina vind je verschillende informatieve folders die jou meer vertellen over alles wat met je zwangerschap te maken heeft. Wij willen jou graag zo goed mogelijk informeren met alles waar je mee te maken kan krijgen…..

Algemene informatie als je zwanger bent

Zwanger!

In deze folder vind je informatie en adviezen van verloskundigen en gynaecologen. Bijvoorbeeld over de controles tijdens de zwangerschap en wat je dan kunt bespreken met je verloskundige of gynaecoloog. Je krijgt ook informatie over je gezondheid tijdens de zwangerschap.

13 en 20 weken echo

Je bent zwanger. Je kunt laten onderzoeken of de baby in je buik een lichamelijke afwijking heeft. Jij beslist zelf of je deze onderzoeken wilt laten doen. In deze folder vertellen we je hier meer over.  

Prenatale screening

Je kunt je baby laten onderzoeken op een aantal aangeboren aandoeningen. Dit heet prenatale screening. Jij bepaalt zelf of je deze onderzoeken laat doen. Deze folder vertelt je meer over onderzoek naar down-, edwards- en patausyndroom. 

Annature folders

Algemene folders

Annature folder

Wij begrijpen de vragen, zorgen en wensen die er leven bij aanstaande ouders. Binnen Annature is daarom alle zorg rond jou als zwangere georganiseerd. In deze folder vertellen we je meer over Annnature.

Wie kom je allemaal tegen?

Tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamperiode maak je kennis met veel verschillende zorgverleners.  We leggen je uit wie wat doet.

ICHOM

Op verschillende momenten in jouw zwangerschap sturen we jou een korte vragenlijst.  Jouw antwoorden vertellen ons hoe het met jouw en je baby gaat. Je verloskundige en arts bespreken dit daarna met jou.

Bekkenbodemzorg

Zwangerschap is een bijzondere gebeurtenis in je leven. Er veranderd veel in je lichaam. Door bewustwording van de bekkenbodem, en deze zo nodig te trainen in de zwangerschap en na de bevalling kunnen klachten verholpen of voorkomen worden. 

Folders over bevallen

Bevallen na een eerdere keizersnede

Na een eerdere keizersnede bestaat er bij een volgende zwangerschap een medische indicatie. Met uw gynaecoloog bespreekt u de verschillende opties om zo een plan voor de bevalling te maken dat het beste bij uw medische achtergrond en eigen wensen past.

Stuitligging

Vroeg in de zwangerschap is een stuitligging heel gewoon. Maar ligt je baby aan het eind van de zwangerschap nog in stuitligging dan vertellen we je daar graag over. O.a. wat is een stuitligging, welke mogelijkheden zijn er. 

Herstellen na een vaginale bevalling

Na een vaginale bevalling heb je tijd nodig om te herstellen. We vertellen je over dit herstel, wat je kunt doen en waar je op moet letten. 

Totaalruptuur

Tijdens je bevalling kunnen inscheuringen optreden. Een medisch woord voor een scheur is een ruptuur. We vertellen je wat een totaalruptuur is en wat de behandelingen en het herstel zijn. 

Inscheuren en inknippen bij de bevalling &
perineummassage in de zwangerschap

Tijdens je bevalling kunnen inscheuringen optreden. Er zijn verschillende zwaarte van rupturen.  Wat kun je zelf doen om de kans op een ruptuur te verkleinen. 

Je kunt 24/7
rekenen op de deskundigheid van onze professionals

Je bent verzekerd van veilige zorg

Je staat bij Annature niet alleen. De zorg voor jou en je baby doen we samen

Je wordt gastvrij
ontvangen in een sfeervolle omgeving

Jij kent ons en wij kennen jou. Wij hechten veel waarde aan persoonlijk
 contact

Folders over medische indicaties

Informatie over een miskraam 

Deze folder geeft informatie over het doormaken van een miskraam. Beschreven wordt wat een miskraam is, wat de oorzaak is, hoe groot de kans op een miskraam is, en hoe een miskraam kan verlopen. Mogelijke behandelingen komen aan bod, net als het herstel na een miskraam.

Informatie SSRI

De SSRI-medicijnen zorgen ervoor dat uw stemmings- of angststoornis beter geregeld is en u daardoor in balans blijft. Daarnaast werken de medicijnen preventief. In deze folder geven we informatie voor als je zwanger wilt worden, als je al zwanger bent. Over de bevalling, een opname in het ziekenhuis en adviezen na de geboorte. 

Aspirine

Een zwangerschap is een bijzondere gebeurtenis in je leven. Er verandert veel in je lichaam. Sommige zwangeren kunnen tijdelijk een hoge bloeddruk krijgen. 

Informatie GBS

Wat is GBS nu eigenlijk? Waar moet je op letten. Welke voorzorgsmaatregelen moet je nemen. En een handleiding voor thuis. 

Thuismonitoring

Om je zwangerschap goed te controleren is een opname in het ziekenhuis nodig. Maar soms kun je deze “opname” ook thuis doorbrengen. Je krijgt dezelfde controles maar dan in je eigen omgeving. 

Liever video's bekijken dan lezen?

Bekijk dan onze voorlichtingsvideo’s over verschillende onderwerpen…. 

Folders over extra zorg

Zwangerschaps-diabetes

Wat is zwangeschapsdiabetes, de gevolgen voor jou en je baby. Meer informatie over de behandeling tijdens je  zwangerschap. Maar ook over de behandeling na je  zwangerschap.

Pregnancy diabetes

What is gestational diabetes, the consequences for you and your baby. More information about treatment during your pregnancy. But also about the treatment after your pregnancy

Informatie over Progestron-gebruik

Je hebt van je verloskundige of gynaecoloog gehoord dat je een verhoogd risico hebt op vroeggeboorte in je huidige zwangerschap. In deze folder leggen we je uit hoe je de kant op vroeggeboorte kunt verminderen. 

Maagverkleining

Als je eerder een maagverkleiningsoperatie hebt gehad, heb je voor, tijdens en na je zwangerschap extra zorg nodig. In deze folder vertellen we je daar meer over. 

Scroll naar boven