Folders
Op deze pagina vind je verschillende informatieve folders die jou meer vertellen over alles wat met je zwangerschap te maken heeft. Wij willen jou graag zo goed mogelijk informeren met alles waar je mee te maken kan krijgen…..
Algemene informatie als je zwanger bent
Zwanger!
In deze folder vind je informatie en adviezen van verloskundigen en gynaecologen. Bijvoorbeeld over de controles tijdens de zwangerschap en wat je dan kunt bespreken met je verloskundige of gynaecoloog. Je krijgt ook informatie over je gezondheid tijdens de zwangerschap.
13 en 20 weken echo
Je bent zwanger. Je kunt laten onderzoeken of de baby in je buik een lichamelijke afwijking heeft. Jij beslist zelf of je deze onderzoeken wilt laten doen. In deze folder vertellen we je hier meer over.
Prenatale screening
Je kunt je baby laten onderzoeken op een aantal aangeboren aandoeningen. Dit heet prenatale screening. Jij bepaalt zelf of je deze onderzoeken laat doen. Deze folder vertelt je meer over onderzoek naar down-, edwards- en patausyndroom.
Annature folders
Algemene folders
Annature folder
Wij begrijpen de vragen, zorgen en wensen die er leven bij aanstaande ouders. Binnen Annature is daarom alle zorg rond jou als zwangere georganiseerd. In deze folder vertellen we je meer over Annnature.
Wie kom je allemaal tegen?
Tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamperiode maak je kennis met veel verschillende zorgverleners. We leggen je uit wie wat doet.
ICHOM
Op verschillende momenten in jouw zwangerschap sturen we jou een korte vragenlijst. Jouw antwoorden vertellen ons hoe het met jouw en je baby gaat. Je verloskundige en arts bespreken dit daarna met jou.
Bekkenbodemzorg
Zwangerschap is een bijzondere gebeurtenis in je leven. Er veranderd veel in je lichaam. Door bewustwording van de bekkenbodem, en deze zo nodig te trainen in de zwangerschap en na de bevalling kunnen klachten verholpen of voorkomen worden.
Folders over bevallen
Bevallen na een eerdere keizersnede
Na een eerdere keizersnede bestaat er bij een volgende zwangerschap een medische indicatie. Met uw gynaecoloog bespreekt u de verschillende opties om zo een plan voor de bevalling te maken dat het beste bij uw medische achtergrond en eigen wensen past.
Stuitligging
Vroeg in de zwangerschap is een stuitligging heel gewoon. Maar ligt je baby aan het eind van de zwangerschap nog in stuitligging dan vertellen we je daar graag over. O.a. wat is een stuitligging, welke mogelijkheden zijn er.
Herstellen na een vaginale bevalling
Na een vaginale bevalling heb je tijd nodig om te herstellen. We vertellen je over dit herstel, wat je kunt doen en waar je op moet letten.
Totaalruptuur
Tijdens je bevalling kunnen inscheuringen optreden. Een medisch woord voor een scheur is een ruptuur. We vertellen je wat een totaalruptuur is en wat de behandelingen en het herstel zijn.
Inscheuren en inknippen bij de bevalling &
perineummassage in de zwangerschap
Tijdens je bevalling kunnen inscheuringen optreden. Er zijn verschillende zwaarte van rupturen. Wat kun je zelf doen om de kans op een ruptuur te verkleinen.
Je kunt 24/7
rekenen op de deskundigheid van onze professionals
Je bent verzekerd van veilige zorg
Je staat bij Annature niet alleen. De zorg voor jou en je baby doen we samen
Je wordt gastvrij
ontvangen in een sfeervolle omgeving
Jij kent ons en wij kennen jou. Wij hechten veel waarde aan persoonlijk
contact
Folders over medische indicaties
Informatie over een miskraam
Deze folder geeft informatie over het doormaken van een miskraam. Beschreven wordt wat een miskraam is, wat de oorzaak is, hoe groot de kans op een miskraam is, en hoe een miskraam kan verlopen. Mogelijke behandelingen komen aan bod, net als het herstel na een miskraam.
Informatie SSRI
De SSRI-medicijnen zorgen ervoor dat uw stemmings- of angststoornis beter geregeld is en u daardoor in balans blijft. Daarnaast werken de medicijnen preventief. In deze folder geven we informatie voor als je zwanger wilt worden, als je al zwanger bent. Over de bevalling, een opname in het ziekenhuis en adviezen na de geboorte.
Aspirine
Een zwangerschap is een bijzondere gebeurtenis in je leven. Er verandert veel in je lichaam. Sommige zwangeren kunnen tijdelijk een hoge bloeddruk krijgen.
Informatie GBS
Wat is GBS nu eigenlijk? Waar moet je op letten. Welke voorzorgsmaatregelen moet je nemen. En een handleiding voor thuis.
Thuismonitoring
Om je zwangerschap goed te controleren is een opname in het ziekenhuis nodig. Maar soms kun je deze “opname” ook thuis doorbrengen. Je krijgt dezelfde controles maar dan in je eigen omgeving.
Liever video's bekijken dan lezen?
Bekijk dan onze voorlichtingsvideo’s over verschillende onderwerpen….
Folders over extra zorg
Zwangerschaps-diabetes
Wat is zwangeschapsdiabetes, de gevolgen voor jou en je baby. Meer informatie over de behandeling tijdens je zwangerschap. Maar ook over de behandeling na je zwangerschap.
Pregnancy diabetes
What is gestational diabetes, the consequences for you and your baby. More information about treatment during your pregnancy. But also about the treatment after your pregnancy
Informatie over Progestron-gebruik
Je hebt van je verloskundige of gynaecoloog gehoord dat je een verhoogd risico hebt op vroeggeboorte in je huidige zwangerschap. In deze folder leggen we je uit hoe je de kant op vroeggeboorte kunt verminderen.
Maagverkleining
Als je eerder een maagverkleiningsoperatie hebt gehad, heb je voor, tijdens en na je zwangerschap extra zorg nodig. In deze folder vertellen we je daar meer over.