"We doen het samen!"

"We doen het samen!"

Het kraambed

Het kraambed

Als alles goed is gegaan, mogen jij en je kindje zo’n twee uur na de bevalling weer naar huis.

Als jij en/of je baby na de bevalling in het ziekenhuis moeten blijven, worden jullie opgenomen op de gezinssuites (Route 30). Op de gezinssuites verblijven jij, je partner en je baby(‘s) samen op één kamer. Zelfs als je baby in de couveuse ligt, blijven jullie met z’n allen op één kamer. Zo kunnen jullie als gezin de beste start maken. In onze gezinssuites bieden we gezinsgerichte zorg. Dit betekent dat jij en jouw partner zelf voor jullie baby zorgen en dat de verpleegkundigen jullie ondersteunen als dit nodig is.

Na de bevalling is het goed om je rust te pakken en goed voor jezelf te zorgen. Zo kan je ook weer goed voor je baby zorgen. IJzer verrijkte voeding kan je helpen sneller te herstellen, vooral als je ruim bloedverlies hebt gehad tijdens je bevalling

Veelgestelde vragen

Omdat zowel jij als je baby op de gezinssuites kunnen zijn opgenomen, werken hier veel verschillende mensen. Zo zijn er verpleegkundigen die voor je baby of voor jou zorgen. Daarnaast zijn er lactatiekundigen werkzaam op de afdeling, die jou kunnen helpen om de borstvoeding zo goed mogelijk te laten verlopen.

Voor het medische beleid van jou en je baby komen er verpleegkundig specialisten bij je langs of arts-assistenten. Ze overleggen het beleid met de kinderarts of de gynaecoloog. Andere medewerkers die je soms zal zien op de afdeling zijn: pedagogisch medewerkers, maatschappelijk werk, voedingsassistenten en interieurverzorgsters.

Bezoek is welkom tussen 16.00 - 20.00u, 2 personen per keer zijn welkom (afwisselen is toegestaan). De rust van jou en de baby staat altijd voorop.

Broertjes en zusjes zijn welkom overdag. Helaas is er geen mogelijkheid om te blijven slapen. Wanneer broertjes en/of zusjes nog geen waterpokken hebben gehad zijn zij ook welkom. Overleg alstublieft met de verpleging indien zij contact hebben gehad met andere kinderen met Waterpokken. Een besmetting van jouw baby willen we graag voorkomen, zeker wanneer hij/zij kwetsbaar is.

Bloemen zijn niet toegestaan op de Gezinssuites

Na 20.00 - 8.00u zijn de deuren van de Gezinssuites op slot. Na deze tijd kun je aanbellen.

IJzer is een stof die een belangrijke functie in het lichaam vervult. Het is een bestanddeel van het hemoglobine (Hb), de rode kleurstof in het bloed. Het hemoglobine neemt zuurstof op in de longen en vervoert die naar alle cellen in het lichaam. Als je een tekort aan ijzer heeft, kun je jezelf op den duur bleek, slap, duizelig en futloos voelen. Ook hoofdpijn kan een teken van een te laag ijzergehalte zijn.

Jouw lichaam maakt zelf weer ijzer aan, maar zonder extra maatregelen kan je herstel langer duren.

Heb je vanwege het lage ijzergehalte een bloedtransfusie of een ijzerpreparaat via het infuus gekregen? Hierna krijg je geen recept voor ijzertabletten, omdat dit geen effect meer heeft.

Heb je vanwege het lage ijzergehalte een recept gekregen voor een ijzerpreparaat (ferrofumaraat)?

Ferrofumaraat kan obstipatie (harde ontlasting) veroorzaken. Daarom adviseren wij pas te starten met het innemen van de tabletten nadat je ontlasting heeft gehad. Daarnaast kan de ontlasting zwart kleuren als gevolg van ferrofumaraat.

Neem de tabletten nooit in samen met melk, koffie of thee. Hierdoor breekt namelijk ijzer in de tabletten af. Het is beter de tabletten in te nemen met water of sinaasappelsap.

Voedingsadviezen

Bepaalde voedingsmiddelen kunnen jouw ijzergehalte verhogen:

  • Volkoren graanproducten: Bruinbrood, volkorenbrood, roggebrood, muesli, zilvervliesrijst, volkorenbeschuit
  • Vlees, vis, ei en vleesvervangers. In rund- of lamsvlees zit meer ijzer dan in varkensvlees of kip.
  • Aardappelen en groenten (vooral alle soorten donker groene bladgroenten zoals spinazie, postelein, paksoi, andijvie en snijbiet.
  • Alle soorten peulvruchten.
  • Noten, appelstroop verrijkt met ijzer.

Overige adviezen

Voor je herstel is het belangrijk dat je voldoende rust neemt en afwisselend en gezonde voeding eet.

Voor meer voedingsadviezen verwijzen we naar de folders:

De aangifte van geboorte kan vanaf je kamer in het ziekenhuis met een speciale tablet. Je hoeft niet meer naar het gemeentehuis. Je hebt hiervoor wel de DigiD van jezelf en je partner nodig. Vraag de verpleegkundige gerust naar de geboorteaangifte-tablet.

 

Je kunt 24/7
rekenen op de deskundigheid van onze professionals

Je bent verzekerd van veilige zorg

Je staat bij Annature niet alleen. De zorg voor jou en je baby doen we samen

Je wordt gastvrij
ontvangen in een sfeervolle omgeving

Jij kent ons en wij kennen jou. Wij hechten veel waarde aan persoonlijk
 contact

error: Content is protected !!
Scroll naar boven