"We doen het samen!"

"We doen het samen!"

"We doen het samen!"

Je wilt een gezonde start maken als moeder

Leefstijl

Een gezonde leefstijl is belangrijk, zeker in de zwangerschap. De ZwangerHapp geeft goede informatie over voeding in de zwangerschap. Ook adviseren we je om in de zwangerschap in beweging te blijven. Blijf sporten zolang als dit voor jou haalbaar is. Wordt dit te zwaar? Probeer dan bijvoorbeeld elke dag 30 minuten (of 2x 15 minuten) te wandelen.

Je wilt een gezonde start maken als moeder

Wanneer je zwanger bent, wil je natuurlijk goed voor jezelf zorgen. Als je veel aankomt in de zwangerschap of als je overgewicht hebt, brengt een zwangerschap risico’s met zich mee. Je hebt namelijk meer kans op complicaties, zoals zwangerschapssuiker, een grote baby of een kunstverlossing of keizersnede.

Gezonde leefstijl voor jou en je kind

Wij adviseren je daarom om niet meer dan het normale, gezonde gewicht aan te komen in de zwangerschap. Maar het kan, juist tijdens de zwangerschap, moeilijk zijn om gezonde gewoontes aan te leren of vol te houden. We weten dat in onze regio de helft van alle zwangere vrouwen teveel aankomt in de zwangerschap.

Leefstijlcoaching

Om jou daarbij te helpen is er in onze regio het programma Gezonde start voor moeders ontwikkeld samen met ZoHealthy

Dit programma begeleidt toekomstige moeders bij het bereiken en behouden van een gezonde leefstijl tijdens de zwangerschap en na de bevalling. Zodat je in de zwangerschap gezond zwaarder wordt en je na de bevalling makkelijker een gezond gewicht bereikt. Tijdens het programma leer je alles over gezonde voeding, beweging, slaap en ontspanning tijdens en na de zwangerschap.

Wil je hier meer over weten kijk dan op www.zohealthylife.nl/gezonde-start-voor-moeders

Doe je liever mee aan een online coaching programma, kijk dan eens op www.slimmerzwanger.nl

Stoppen met roken

Als je zwanger bent en je wilt stoppen met roken, heeft dat altijd zin! Het liefst stop je natuurlijk voordat je zwanger bent of aan het begin van de zwangerschap. Maar ook later in de zwangerschap heeft stoppen veel voordelen voor jou en je kind. Waarom stoppen met roken zo belangrijk is lees je hier https://www.ikstopnu.nl/bibliotheek/roken-en-zwangerschap/ik-ben-zwanger-en-wil-stoppen-met-roken/#stress-en-stoppen-met-roken

Veel vrouwen die roken willen graag stoppen, maar vinden het moeilijk om dit vol te houden. Wil jij hulp bij stoppen met roken? Ook hiervoor kun je bij ZoHealthy terecht www.zohealthylife.nl/stoppen-met-roken/persoonlijke-begeleiding-bij-kinderwens-zwangerschap

Leuk artikel? Deel het!

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
Scroll naar boven