"We doen het samen!"

"We doen het samen!"

"We doen het samen!"

Over ons

Keuzevrijheid

Eén zorgdossier

Shared care

Over Annature

Annature geboortezorg is in 2016 opgericht. Met als belangrijkste doel het verbeteren van de kwaliteit van zorg voor aanstaande ouders en hun baby. Door een unieke samenwerking tussen verloskundigen, gynaecologen en kinderartsen van Amphia, kraamzorgorganisaties en echocentrum Focus zijn wij één van de koplopers in Nederland.

Je kunt 24/7
rekenen op de deskundigheid van onze professionals

Je bent verzekerd van veilige zorg

Je staat bij Annature niet alleen. De zorg voor jou en je baby doen we samen

Je wordt gastvrij
ontvangen in een sfeervolle omgeving

Jij kent ons en wij kennen jou. Wij hechten veel waarde aan persoonlijk
 contact

Keuzevrijheid

Keuzevrijheid in verloskundige- en kraamzorg en medische begeleiding op maat, dat is waar wij voor staan. Door de nauwe samenwerking tussen al onze partners krijg jij en jullie baby de beste zorg. Dichtbij huis waar het kan en goed begeleid in het ziekenhuis als dat nodig is. Waarbij jij en je partner zoveel als mogelijk zelf keuze hebben in hoe en door wie je begeleid wilt worden.

Eén dossier

De zorg binnen Annature is zo georganiseerd dat jullie een vertrouwd en klein team om je heen hebben in deze belangrijke levensfase. Met als belangrijk voordeel dat alle partijen uiteindelijk in één dossier samen werken. Waardoor de informatie over jouw zwangerschap altijd voor iedereen inzichtelijk, volledig en actueel is.

Hoe wij dit waarmaken

Binnen Annature werken de verloskundige professionals in één digitaal dossier. Zo hebben alle zorgverleners die bij de zwangerschap en de geboorte van je baby betrokken zijn, toegang tot jouw geboortezorggegevens. Je hoeft dus nog maar één keer je verhaal te doen en de betrokken zorgverleners zijn altijd op de hoogte van jouw situatie.

Iedere verloskundige praktijk heeft een buddy gynaecoloog. Hij of zij komt ook naar de praktijk om samen zwangeren te zien en dossiers van zwangeren met elkaar door te spreken. Deze werkwijze met korte lijnen draagt bij aan borging van kwaliteit, veiligheid en continuïteit van zorg.

Een aantal specifieke opgeleide verloskundigen van de verloskundige praktijken en het ziekenhuis werken zeer succesvol samen in het uitwendig draaien van een baby die in stuit ligt naar een hoofdligging.

Binnen Annature willen wij dat je als net nieuwe ouder zoveel als mogelijk vertrouwde gezichten ziet. Dat organiseren wij onder andere via shared care. Dit betekent dat jouw eigen verloskundige van de praktijk zo lang mogelijk betrokken blijft bij de zorg voor jou en je baby, tijdens de zwangerschap en/of de bevalling. Dit is ook zoals de inzet van medische zorg in het ziekenhuis noodzakelijk is.

Wie zijn wij?

De directie van Annature Geboortezorg bepaalt het beleid van de integrale geboortezorg organisatie (IGO). Zij doet dit samen met het geboortezorgberaad van Annature en de besturen van alle partners. De directie bestaat uit drie directeuren zorg en een directeur bedrijfsvoering. Zij geven met elkaar richting aan de doelstelling van Annature.

L. (Linda) Nijenhuis, directeur bedrijfsvoering & voorzitter
M. (Monique) Klerkx, directielid verloskundige
J. (Julia) Spaan, directielid gynaecoloog
J. (Jessica) Geerards, directielid kraamzorg
E. (Emma) Zwaveling, directielid Amphia

De naam Annature staat voor Moeder Natuur. Anna staat ook voor lieflijk, waarbij de relatie met zorgzaamheid en geborgenheid snel is gelegd. Binnen Annature staat de zorg voor de zwangere vrouw centraal. Dat is terug te zien doordat de zwangere ook precies in het midden van het woord Annature een plek heeft gekregen.
Scroll naar boven