Over ons

Op dinsdag 1 november 2016 is Annature geboortezorg opgericht. Verloskundigen, gynaecologen en kinderartsen van Amphia, kraamzorgorganisaties en echocentrum Focus zijn daarmee koploper in Nederland. Annature heeft als belangrijkste doel het verbeteren van de kwaliteit van zorg voor aanstaande ouders en hun baby.

De beste zorg

Verloskundige- en kraamzorg naar smaak en medische begeleiding op maat. Dat is kern van ons geboortezorgconcept. Door de nauwe samenwerking tussen verloskundigen, gynaecologen, ziekenhuis en kraamzorgorganisaties krijgen jij, je partner en jullie baby de beste zorg. Dichtbij huis waar het kan en goed begeleid in het ziekenhuis als dat nodig is. Waarbij jij en je partner zoveel als mogelijk zelf keuze hebben in hoe en door wie je begeleid wilt worden.

Nog betere kwaliteit

De aanleiding voor integrale geboortezorg is het besef dat in Nederland de al goede kwaliteit van geboortezorg verder kan verbeteren. Door de verbeterde samenwerking tussen de verloskundige, gynaecoloog, kinderarts en de kraamzorg rondom elke zwangerschap, wordt het risico op problemen aanzienlijk verkleind.

Eén organisatie

Annature coördineert als één organisatie de zorg aan jou en je partner zowel buiten als binnen het ziekenhuis. Dat betekent dat de vertrouwde verloskundige praktijken in Breda e.o. gewoon blijven bestaan.

Vertrouwd en kleinschalig

De zorg binnen Annature wordt zo georganiseerd dat jullie een vertrouwd en klein team om jullie heen hebben in deze belangrijke levensfase. Met als belangrijk voordeel dat alle partijen uiteindelijk in één dossier samen werken, waardoor de informatie over jouw zwangerschap altijd voor iedereen inzichtelijk, volledig en actueel is.

De zwangere staat centraal

De naam Annature staat voor Moeder Natuur. Anna staat ook voor lieflijk, waarbij de relatie met zorgzaamheid en geborgenheid snel is gelegd. Binnen Annature staat de zorg voor de zwangere vrouw centraal. Dat is terug te zien doordat de zwangere ook precies in het midden van het woord Annature een plek heeft gekregen.