"We doen het samen!"

"We doen het samen!"

"We doen het samen!"

Kraambed thuis

Kraambed thuis

Beval je thuis dan zorgt jouw verloskundige ervoor dat de kraamzorg komt. Zij kan vaststellen in welke fase de bevalling zich bevindt. De kraamverzorgende ondersteunt jou en je partner tijdens de bevalling en zorgt voor een ontspannen sfeer. Zij assisteert de verloskundige tijdens de bevalling.

Direct na de bevalling verzorgt de kraamverzorgende jou en je baby. Zij houdt de eerste uren na de geboorte de gezondheidssituatie van beiden goed in de gaten. Daarnaast helpt ze je op weg door praktische adviezen te geven over de verzorging van je baby.

Afhankelijk van het tijdstip van je bevalling, blijft de kraamverzorgende in ieder geval tot 2 uur na de geboorte van de placenta. Beval je ’s nachts, dan gaat de kraamverzorgende na deze twee uur naar huis. Is je kindje overdag geboren, dan blijft de kraamverzorgende langer.

De eerste nacht thuis

De eerste nacht thuis is altijd spannend. In deze folder leggen we je meer uit over de eerste uren na je bevalling over je baby, het slapen, de temperatuur, huilen, de borstvoeding en de flesvoeding. 

De eerste nacht thuis belinstructie

De eerste nacht thuis is altijd spannend. Maar wanneer trek je nu aan de bel? In deze infographic laten we je zien wat normaal is tijdens je kraambed en wanneer je je verloskundige moet bellen. 

Scroll naar boven