Week 2 t/m 6
Week 2 t/m 6
Jouw verloskundige maakt op dag 8 na de bevalling een overdracht naar de jeugdgezondheidszorg. De jeugdverpleegkundige neemt dan binnen 2 weken na de bevalling contact op voor een eerste afspraak.
Bekkenbodem, vergeet deze niet!
Zwangerschap is een bijzondere gebeurtenis in je leven. Er verandert veel in je lichaam. Helaas kan een zwangerschap en bevalling leiden tot klachten aan de bekkenbodem. Misschien ervaar je reeds klachten van je bekkenbodem. Bekkenbodemklachten kunnen bijvoorbeeld ongewild urineverlies, verzakkingsgevoel, ongewild verlies van ontlasting, bekkenpijn of pijn bij vrijen zijn. Deze klachten kunnen je veel hinder geven in je dagelijks leven. Als dit bij jouw het geval is, bespreek dit dan met je verloskundig zorgverlener.
Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om in beweging te blijven en obstipatie te vermijden. Daarnaast probeer je aan je bekkenbodem te werken door deze te trainen en te ontspannen. Neem hiervoor laagdrempelig contact op met een bekkenfysiotherapeut. Zie bij ‘Meer informatie’ voor de brochure.
Veelgestelde vragen
Waar vind ik meer informatie over Jeugdgezondheidszorg (GGD West-Brabant)?
Waar vind ik meer informatie over mijn kinddossier?
Waar vind ik meer informatie over mijn bekkenbodem?
- Folder Bekkenbodemzorg
- Gratis app bij urineverlies
Hoe herken ik signalen van een nare bevalervaring?
Hier vind je de keuzekaart "Nare bevallingservaring".
Waar kan ik mijn partner in ondersteunen?
Probeer elkaar te steunen waar nodig. Het veranderen van stemming bij een pas bevallen vrouw is normaal, net als kraamtranen. Wanneer je echter het idee hebt dat een sombere stemming overheerst, kun je contact opnemen met je kraamverzorgende of huisarts. Dit is heel normaal en ervaren veel vrouwen. Soms kan wat extra steun hierbij helpen.
Waar vind ik meer informatie over bewegen en sporten na mijn bevalling?
Sporten na mijn bevalling
Wat is ICHOM?
Om jou en je partner zo goed mogelijk te kunnen begeleiden en rekening te kunnen houden met wat jij
belangrijk vindt zullen we je op verschillende momenten in jouw zwangerschap vragen stellen. Die vragenlijst heet ICHOM en krijg je bij 14-16 weken en bij ongeveer 30 weken. Ook krijg je vragenlijsten na de geboorte van de baby. Jouw antwoorden vertellen ons hoe het met je gaat en wat jij en jouw baby nodig hebben. Je verloskundige en arts bespreken dit daarna met jou.
Je kunt 24/7
rekenen op de deskundigheid van onze professionals
Je bent verzekerd van veilige zorg
Je staat bij Annature niet alleen. De zorg voor jou en je baby doen we samen
Je wordt gastvrij
ontvangen in een sfeervolle omgeving
Jij kent ons en wij kennen jou. Wij hechten veel waarde aan persoonlijk
contact